IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти съвети: Козметикът на Бела Хадид с препоръки за чиста и блестяща кожа

23 февруари 2022 14 30

Защото дори супермоделите имат проблеми

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Въз основа на чистата и блестяща кожа на Бела Хадид, ще ви бъде простено, ако си помислите, че 25-годишната моделка дължи своята красота на същите гени, които карат Йоланда и Джиджи Хадид да изглеждат толкова добре. И това е така, но Бела има няколко истини, които иска да сподели с целия свят. Тя често споделя снимки в социалните мрежи, показващи болезнената реалност на това, което се случва зад кулисите.

„Да, и аз имам пъпки“, пише Хадид под селфито, на което лежи на масата на козметичката Кристин Смит. Моделката допълва, че експертът много добре знае как да реши проблемите и да изчисти кожата ѝ. За щастие на феновете на Бела, Смит споделя своите подходи за чиста визия и какви продукти трябва да търсим в търговската мрежа.

По отношение на продуктите, Смит казва, че съветва клиентите си да правят двойно почистване на лицето и да използват нежен тоник, последван от антиоксидантен серум, овлажнител и слънцезащитен крем. Доста стандартна практика, с изключение на едно предупреждение – макар серумите с витами С да са невероятни антиоксиданти за хора със зряла кожа, които искат да лекуват сериозни щети от слънцето, Смит казва, че те могат да бъдат свръхстимулиращи за тези с мазна и комбинирана кожа, които се борят с акне.

Серум с антиоксиданти като витамин Е, масло от шипка, куркума или синя вратига е по-добър ход за хората под 25 години, а продуктите с витамин С трябва да бъдат запазени за третиране на проблемни зони с белези или бръчки. Пептидните серуми, от друга страна, са недооценена категория за поддържане на стегната и здрава кожа. Според Смит, те намаляват и появата на фини линии.

Околоочният крем е интелигентно допълнение, а маските за лице с дразнещи ароматни съставки са неприемливи за Смит, особено след обостряне на акне и дерматит. Козметичката казва, че трябва да ексфорлираме кожата два пъти седмично, но с повишено внимание, за да постигнем блестящ ефект. Изберете продукти, които премахват мъртвите кожни клетки, но не нарушават защитните сили на кожата.

Любимото нещо на Смит обаче не се предлага в бутилка или бурканче, а идва под формата на LED светлинна маска. Според експерта, това прави значителна промяна с отпуснатата и набръчкана кожа. Червената LED светлина може да забави стареенето, увреждането и да предотврати стреса. Синята, от своя страна, е жизнено важна за намаляване на акнето.

Последният съвет на Смит е микротоковата грижа за лицето, която помага на знаменитостите да изглеждат невероятно на червения килим. По този начин те запазват кожата си стегната и без фини линии. Смит го сравнява с ходенето на фитнес и казва, че наистина прави чудеса за лицето.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари